Vijf aannames over het afschaffen van de dividendbelasting (en wat er niet aan klopt)

In het tweede deel van onze serie over de afschaffing van de dividendbelasting dat vandaag op de site van Follow the Money verschijnt, bespreken Rodrigo Fernandez en ik de argumenten van de voorstanders van afschaffing. Die argumenten zijn het beste samen te vatten met drie woorden: investeringsklimaat, investeringsklimaat, investeringsklimaat. Daaronder liggen een aantal aannames die veelal een causaal verband veronderstellen. Dat minder dividendbelasting automatisch leidt tot meer investeringen, bijvoorbeeld. En dat dat op zijn beurt weer meer banen oplevert. Klopt dat wel? Zijn die verbanden wel zo vanzelfsprekend? We zetten de vijf meest prominente claims op een rijtje.
Door | 2018-10-02T17:20:31+00:00 mei 28th, 2018|Categorieën: Blog|0 Reacties

Geef een reactie