Lessons from Greece

Afgelopen donderdag nam ik deel aan een discussieavond in Crea, naar aanleiding van het boek Lessons from Greece; The European Left in Times of Crisis van Andreas Karitzis. Onder leiding van Hilary Wainwright, co-editor van Red Pepper, sprak ik met Andreas, Sebastian Torres, rector van het Instituto de Altos Estudios Nacionales in Ecuador, en Melissa Koutouzis van Fair City Amsterdam.

Andreas vertelde over zijn ervaringen in de leiding van Syriza en zijn besluit om uit die leiding te stappen. Sebastian reflecteerde op de afgelopen jaren dat hij in de regering van het Frente Amplio zat in Uruguay. Een inleiding werd verzorgd door coördinator Daniel Chavez van het New Politics project van TNI. Hilary probeerde daar vervolgens lessen uit te trekken voor Groot-Brittannië, ik ging in op de ervaringen van Podemos, en Melissa sprak over de Fair City beweging in Amsterdam.

 

Zie ook hier wat foto’s van de avond.

Het boek van Andreas is hier gratis te downloaden.

 

Door | 2017-11-13T00:23:49+00:00 november 11th, 2017|Categorieën: Blog|0 Reacties

Geef een reactie