Lokale bewegingen in Spanje

Op 22 juni vond in Pakhuis De Zwijger een inspirerende bijeenkomst (zie hier de livestream) plaats over lokale bewegingen in Spanje waar ik het eerste exemplaar van mijn boek heb overhandigd aan de speciale gast van de avond, Xavi Ferrer van Barcelona en Comu, het burgerplatform dat onder leiding van Ada Colau in 2015 de lokale verkiezingen won en sindsdien de stad bestuurt. De kleine zaal van De Zwijger zat helemaal vol. Na een inleiding van Xavi ging moderator Mirjam de Rijk in gesprek met een aantal Amsterdamse (ex)bestuurders – wethouder Laurens Ivens (SP), ex-wethouder Pieter Hilhorst (PvdA, nu onder meer actief in de schuldhulpverlening) en ex-fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam Marieke van Doorninck (nu coördinator van het ASKV dat zich inzet voor opvang van illegale vluchtelingen – en Melissa Koutouzis, die zich onder meer hard maakt voor de Commons Assembly, de Meent. Grote conclusies werden er niet getrokken, maar de verhalen uit Barcelona en het grote zelfvertrouwen dat de Spaanse bewegingen hebben, bevorderden het enthousiasme van de aanwezigen. We hebben nog lang nageborreld.

 

 

Door | 2017-06-29T14:38:03+00:00 juni 23rd, 2017|Categorieën: Blog|0 Reacties

Geef een reactie